GASZTRO

Új Waldorf-saláta

 

Hozzávalók:

½ csésze joghurtos túró
3 evőkanál juharszirup
1 és ½ evőkanál dijoni mustár
¼ kiskanál só
4 közepes méretű alma, kisebb darabokra vágva
1 kisebb édesköménygumó, durván lereszelve vagy felaprítva
¼ csésze aszalt áfonya
1/3 csésze pörkölt dió vagy mandula

Elkészítése:

1. Először készítsd el a joghurtos túrót. A majonéz vagy a tejföl helyett használt joghurt levét ajánlatos lecsurgatni. Ehhez egy szűrőt bélelj ki kávéfilterrel vagy 2 réteg sima, minta nélküli, erős konyha papírtörlővel. Helyezd egy nagy tálra, borítsd bele a zsírszegény natúr joghurtot, és 3 órára tedd a hűtőbe, hogy kieressze a levét. Kb. ½ csésze túró lesz belőle.

2. Közepes méretű tálban keverd össze a joghurtos túrót a juharsziruppal, a mustárral meg a sóval, majd forgasd bele az almát, az édesköményt, az áfonyát és a diót (vagy mandulát). Jól keverd össze.

169kcal (710kJ), 3g fehérje, 32g szénhidrát, 5g élelmi rost, 4g zsír (ebből 1g telített), 2mg koleszterin, 196mg nátrium

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL