GASZTRO

Variációk omlós pitére - Nem csak az édesszájúaké a világ!

Csak egy jobb dolog van az édes, gyümölcsös pitéknél, mégpedig az, ha nem édes, hanem sós. Így ugyanis egy levessel komplett ebédet válthatsz ki, és az íze sem utolsó. Isteni omlós piterecepteket hoztunk, melyekből kiderül, melyek a mi kedvenceink.

.

 


 

 

Forrás és fotók: Gizi receptjei

Spárgás pite baconnal

Hozzávalók a tésztához

- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 mk só
- 1 ek hideg víz

Elkészítés

Keverjük el a lisztet a sóval, majd adjuk hozzá a hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a kissé felvert tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Szükség esetén, ha nem állna össze a tészta, akkor adjunk hozzá egy evőkanál hideg vizet is. A tésztát csomagoljuk fóliába, majd tegyük be legalább 30 percre a hűtőbe, hogy kellően lehűljön. Közben készítsük elő a tölteléket.

Töltelék hozzávalói

- 1 cs spárga (lehetőleg zöld)
- 15 dkg bacon
- 3 db közepes tojás
- 2,5 dl tejszín
- 10 dkg sajt
- só
- szerecsendió
- őrölt fehér bors

A spárga fás részét törjük le, ízlés szerint daraboljuk fel, majd enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra. Szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le. A bacont vágjuk fel apróra, egy teflon serpenyőben pirítsuk meg, majd teljesen és hűtsük ki. Az egész tojásokat üssük egy tálba, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg őrölt szerecsendióval, majd kézi habverővel keverjük simára keverni. Közben adagoljuk hozzá a tejszínt is.

A hűtőből vegyük elő a tésztát, majd nyújtsuk ki vékonyra, és béleljük ki vele a piteformát. Egyenletesen osszuk el rajta a kihűlt bacont, a spárgát, majd reszeljük rá a sajtot. Végül óvatosan öntsük rá a tejszínes-tojásos keveréket. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 35-40 perc alatt szép aranybarnára. A sütőből kivéve a formában hagyjuk egy kicsit hűlni.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL