Hozzávalók:
12 dkg zabpehely
24 dkg sajt
2 tojás sárgája
2 tojás kemény habja
2 dl tej
2 gerezd fokhagyma
só, bors
A hozzávalókat összekeverjük, a végén beleforgatjuk a tojások kemény habját, majd fasírtot formázunk belőle, zabkorpába belehempergetjük, és bő kókuszzsírban kisütjük. Opcionálisan a fasírtot kisüthetjük akár szilikon sütőlapra téve a sütőben is, így ételünk mellőzni fogja a zsírokat, de kenyérformába töltve is elkészíthetjük, a közepébe pedig főtt tojást is tölthetünk. Ilyen formában kihűlt állapotában szeletelve kenyér feltét gyanánt is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók:
2 nagyobb édesburgonya
2 tojás
zabkorpa
só, bors
kb. 10 dkg reszelt zsírszegény sajt
1 tk útifű maghéj
Édesburgonyát megfőzzük, meghámozzuk, kézi botmixer segítségével pépesítjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a zabkorpát, a sajtot és a fűszereket, majd jól elkeverjük. A kókuszzsírt felhevítjük, és kanál segítségével kis halmokat helyezünk a forró olajba, pirosra – ropogósra sütjük.
Az útifű maghéjt, mint csodaszert tartják számon a táplálkozáskutatók, ugyanis magas rosttartalmának köszönhetően csökkenti az étvágyat, a koleszterin és vércukorszintet, segíti az emésztést, bőrbetegségek gyógyítására is kiváló, valamint vegetáriánusok zselésítő, sűrítő anyagként is használják. Ennek hiányában fasírtunkat még több zabkorpával, vagy zabliszttel tudjuk sűríteni.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK