{KEPGALERIA}
Latin neve ribes rubrum, melynek fogyasztása nemhogy jót tesz a szervezetünknek, hanem kifejezetten ajánlott. Savanykás ízét a benne lévő citrom, alma, borkősav, borostyánkősav és oxálsav adja. Rosttartalma magas, amely nagyrészt oldhatatlan pektinből áll. A pektin segíti az emésztési folyamatokat, és megfelelő folyadékfogyasztás mellett kiüríti az emésztőrendszerben lévő salakanyagokat is, valamint a bélflóra egészséges kialakulásában is szerepet játszik. Ennek köszönhetően kiváló segítője lehet a fogyókúrának. 100 grammja 30-40 mg C-vitamint tartalmaz, de E-, B2- és B6-vitamin tartalma is magas, illetve bővelkedik még karotinban és káliumban. A nátrium, kalcium, foszfor, magnézium és a vas is jelentős mennyiségben jelen van az apró bogyókban.
OLVASS TOVÁBB!
Influenza vagy nátha? Segítünk a megkülönböztetésben!
A légúti megbetegedések száma jelentősen megnőtt az utóbbi időben....
KÖZÉRZETKímélő gondoskodás az Eucerin tanácsai alapján
Bőrproblémák: szárazság, ekcéma, hiperpigmentáció, öregedésgátlás....
KÖZÉRZETMinden, amit érdemes tudnod, ha tartasz a Parkinson-kórtól
A Parkinson-kórra jelenleg nincs gyógymód, de a betegség előrehaladásának lassítására irányuló terápiák fejlesztése folyamatosan z...
A stressz és az aranyér kapcsolata
Rohanó világunk gyakran kiváló talajt biztosít a stressz eluralkodására az életünkben. Ezen idegi terhelés több, mint egy rövid ideig...
KÖZÉRZETImmunegyensúly télen – Mutatjuk, mit érdemes fogyasztani!
Ősszel-télen egy-két megbetegedés még belefér, hiszen közösségben járva óhatatlanul is elkaphatsz egy vírusfertőzést....
KÖZÉRZETOmega-3 zsírsavak: életmentő tápanyagok a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK