KÖZÉRZET

5 hiba, amit elkövetsz az okostelefonod használata közben - Árt az egészségednek!

Manapság sok mindenre használjuk a mobiltelefonunkat. Rengeteg fontos információt tárolunk benne magunkról, az ébreszt minket a korareggeli órákban, és mindeközben figyeltethetjük vele az alvásunk minőségét egészségügyi okokból. Talán ezért is tartjuk mindig olyan közel magunkhoz.

Most megmutatjuk azokat a hétköznapi bakikat, amelyeket mindannyian elkövetünk a telefon használatakor. Érdemes azt is megjegyezni, hogy mire kell figyelned annak érdekében, hogy egy kicsit egészségkímélőbb módon tudd élvezni a modern technológia kínálta lehetőségeket.

1. Ne aludj a telefonoddal!

A mobiltelefon tulajdonképpen egy elektromágneses adó-vevő, ami annyit jelent, hogy megállás nélkül rádióhullámokat bocsát ki magából. Ugyan hivatalos tényként még nincs bizonyítva, de rengeteg kutatás azt mutatja, hogy ezek a hullámok hatással lehetnek az agy működésére, amennyiben hosszú periódusokon keresztül az folyamatosan ki van téve ezeknek az ingereknek. Ráadásul az értesítések felriaszthatnak bennünket az alvási ciklus közepette, ezért a legjobb megoldás az volna, ha azt teljesen kikapcsolva, vagy egy másik szobában hagynánk, amíg alszunk. Amennyiben erre nincs lehetőségünk, kapcsoljuk repülő üzemmódba az alvás idejére.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL