KÖZÉRZET

7 ok, amiért érdemes megfontolni a vörös hús fogyasztásának csökkentését

Vörös hús: egy bűnös élvezet sok ember számára. A vörös húsok - mint a marha, a disznó és a bárány - azonban nem annyira egészségesek, mint amennyire ízletesek. Számos súlyos betegség kiváltó oka lehet a túlzott fogyasztása, ezért a tested is hálás lesz érte, ha időnként növényi fehérjére vagy soványabb húsra cseréled.

Elég gyakran, akár naponta eszel vörös húst? Ha igen, fontold meg a fogyasztásának csökkentését. Egy kis extra motivációért összeszedtünk 7 komoly okot, amiért érdemes lenne ezen elgondolkodni: 

Gyulladáskeltő

A magas telített zsírsav- és vastartalma miatt a fokozott gyulladás kiváltó oka lehet. Ez elsőre nem is hangzik olyan szörnyűnek, de idővel szívbetegségek, köszvény, vagy akár rák kialakulását idézheti elő. 

 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL