A zöldborsó egészségügyi hatásai
A zöldborsó számos vitamin és ásványi anyag forrása, mint amilyen a kalcium, a vas, a réz, a cink, a mangán, illetve a C-, D- és K-vitamin. Fitoszterol tartalmának köszönhetően segít csökkenteni a koleszterin szintet, erősíti a csontoket. Bátran kijelenthetjük, hogy a zöldborsó az egyik legnagyobb tápértékkel rendelkező zöldség, ráadásul nagyon 100 grammjában mindössze 80 kalória található, így fogyókúra esetén is kitűnő választás.
Nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns flavonoidokat, például karotint, luteint és zeaxantint, ahogy magnéziumot is, melynek köszönhetően erőteljes és hatékony „anti-stressz élelmiszernek” számít. Ez pedig azt jelenti, hogy érdemes minden nap fogyasztani, ha le akarod győzni a stresszt és a szorongást!
OLVASS TOVÁBB!
Influenza vagy nátha? Segítünk a megkülönböztetésben!
A légúti megbetegedések száma jelentősen megnőtt az utóbbi időben....
KÖZÉRZETKímélő gondoskodás az Eucerin tanácsai alapján
Bőrproblémák: szárazság, ekcéma, hiperpigmentáció, öregedésgátlás....
KÖZÉRZETMinden, amit érdemes tudnod, ha tartasz a Parkinson-kórtól
A Parkinson-kórra jelenleg nincs gyógymód, de a betegség előrehaladásának lassítására irányuló terápiák fejlesztése folyamatosan z...
A stressz és az aranyér kapcsolata
Rohanó világunk gyakran kiváló talajt biztosít a stressz eluralkodására az életünkben. Ezen idegi terhelés több, mint egy rövid ideig...
KÖZÉRZETImmunegyensúly télen – Mutatjuk, mit érdemes fogyasztani!
Ősszel-télen egy-két megbetegedés még belefér, hiszen közösségben járva óhatatlanul is elkaphatsz egy vírusfertőzést....
KÖZÉRZETOmega-3 zsírsavak: életmentő tápanyagok a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK