KÖZÉRZET

Ezt az 5 dolgot tedd, ha akkor is depressziósnak érzed magad, amikor látszólag semmi baj nincs

Megkérdezted már magadtól, miért érzed magad depressziósnak, amikor minden rendben van az életedben? Úgy érzed, mindened megvan, mégis mázsás terhet cipelsz a válladon, nincs kedved semmihez, és legszívesebben végig aludnád a napot? Mit lehet ilyenkor tenni? Íme, néhány tipp!

Ha depressziós vagy, pedig látszólag nincsenek gondjaid az életben, lehetséges, hogy „hangulatbetegséggel” küzdesz. Ez azt jelenti, hogy az agy kémiai egyensúlyának felborulása okozza a depressziós tüneteket, anélkül, hogy annak bármiféle külső oka lenne. Íme, néhány tipp, mit tehetsz ilyenkor:

Ne érezd magad kellemetlenül

Sok hangulatbetegséggel diagnosztizált ember kínosan érzi magát, mert nem képesek „túllépni” a problémájukon. Pedig egyáltalán nem gyengék, még csak nem is defektesek, sőt, nem hiányzik belőlük semmi. Épp ellenkezőleg, hihetetlenül bátrak, amiért képesek szembenézni a problémájukkal.

A hangulatbetegség az agy kémiai egyensúlyának felborulása miatt alakul ki. A társadalom szemében ez gyengeség, hiszen hogyan lehet valaki depressziós, amikor semmi rossz nem történik vele? Szerencsére egyre több ember szólal fel a mentális betegséggel küzdők védelmében, és egyre többen vállalják fel a hírességek közül is, hogy ilyennel küzdenek. Kövesd a példájukat, és ne érezd magad kellemetlenül! A hangulatbetegség nem egy megelőzhető állapot, viszont kezelni már lehetséges.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL