LELKIPATIKA

5 érv, amiért a 2020-as évben érdemes lesz kissé önzőbbnek lenned

Megérdemled, hogy ebben az évben egy kicsit egészségesen önző legyél, és próbálj meg változtatni önmagadon. Most megmutatjuk, hogyan is teheted mindezt, illetve miért is jó neked, ha egy kicsit önzővé válsz.

 Az önszeretet sohasem önzés – egyszerűen az egyetlen olyan adomány, amellyel megajándékozhatod magad, és ebből a szeretetből másoknak is adhatsz. Ha odafigyelsz önmagadra és eláraszt a hála, akkor nem csupán te érzed jobban magad, hanem másoknak is sokkal több szeretetet leszel képes nyújtani.” – Parker J. Palmer

Ez egyszerűen azt jelenti, hogy elsősorban saját magadat kell szeretned. Ez nem önzőség, hanem egyfajta túlélés. Ha nem törődsz az alapvető igényeiddel, akkor ki más is tenné meg? Az egész életben te magad vagy az, akinek együtt kell élnie saját magával, így nincs mit tenni, mint elfogadni és szeretni önmagad. Az élet azonban többről szól, mint magáról a túlélésről. Muszáj időt szakítanod magadra, törődnöd az igényeiddel, kideríteni, hogy mit is szeretsz igazán, és olyan életet kialakítani, amire büszke lehetsz. Sajnos sokan nem aknázzák ki a bennük rejlő képességeket, vagy nem úgy élik az életüket, ahogyan kellene. Így legyél egészségesen önző az idei évben:

 

Ha változtatsz az önmagadhoz való viszonyodon, az egész mentalitásod megváltozik

Sok ember szenved mentális betegségben manapság. Az önszeretet és öngondoskodás ugyan nem ad minden problémára megoldást, nem szűnik meg az embereket érintő mentális válság, de akkor mégis miben segíthet mindez? Ha képes vagy pozitív önképet kialakítani, akkor az önbizalmad is növekszik, és ez pedig boldogságot és jólétet hoz az életedbe. Kitartást és akaraterőt igényel ugyan, ám a mentális egészség javítására vannak adott módszerek. A jóga, a meditáció és a mélylégzés mind-mind olyan dolog, amely javítja a mentális egészséged.

Záró gondolatok

Az idei évben érdemes elkezdened az önszeretet gyakorlását, hiszen így teljesebb életet élhetsz. Egyedül te vagy az, aki korlátokat szabhatsz önmagadnak, ezért próbáld meg felszabadítani az elmédet, így senki és semmi nem állhat az utadba, és bármire képes leszel!

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL