Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Sajtimádóknak

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

200g liszt
1 tk száraz élesztő
1 tk sütőpor

2 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
125g mozzarella
60g hegyi sajt
60g márványsajt

 

Elkészítése:

1. A liszt, az élesztő, a sütőpor és ½ teáskanál só keverékét keverj össze. 120 ml langyos vízzel és 1 evőkanál olajjal gyúrj belőle sima és fényes tésztát.

2. Lisztezz ki egy keverő edényt, és tedd bele a tésztát, majd a tetejére is szórj egy kis lisztet, majd fedd le egy konyharuhával, és meleg helyen keleszd 30 percig.

3. A fokhagymát keverd el 1 evőkanál olívaolajjal, és szeleteld fel a mozzarellát.

4. Lisztezd be a munkafelületed, és még egyszer dolgozd át a tésztád. Nyújts belőle egy 30 centiméteres köralakú darabot. Helyezd a pizzasütőformádba, majd kend meg a fokhagymás keverékkel.

5. Először a mozzarellasajt 2/3-át tedd rá, majd a hegyi és a márványsajtot morzsold rá rétegesen. Végül jöhet a maradék mozzarella.

6. Süsd 250 ºC-ra előmelegített sütőben, 15-18 percig aranybarnára.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL