(2db nagyobb, 8-10 szeletes pizza telik ki belőle)
350g liszt
1tk só
25g élesztő
Cukor
8ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
350g koktélparadcisom
5 szál kakukkfű
120g szalámi
10db konzerv paprika
150g reszelt pizzasajt
Só, bors
1. Egy edényben a lisztet és a sót keverd össze, majd a közepén készíts egy kis mélyedést.
2. Az élesztőt keverd el 225ml langyos, csipetnyit cukros tejben. Add a liszthez, ha feloldódott az élesztő, ezt követően az olajat is. Gyúrd össze a tésztát simára és fényesre. Lisztezd be az edényt körbe, majd helyezd bele a tésztát, és mielőtt lefednéd egy konyharuhával, szórd meg a tetejét is kevéske liszttel. Tedd félre 35 percig pihenni.
3. Közben a fokhagymagerezdeket pucold meg és finom kockákra vágd fel. Felezd meg a paradicsomot, a kakukkfűszárról tépkedd le az apró leveleket. Keverd össze őket egy kis tálkában.
4. Az élesztős tésztát a pihenés után még egyszer gyúrd át. Vedd két részre, majd mindkettőt nyújtsd ki 34 cm-es köralakra.
5. A két tésztalapot kicsit olajozd meg, majd tedd rá szép sorjában a kakukkfüves, fokhagymás paradicsomot, a szalámit és a leszűrt paprikát. Sózd, borsod, a tetejére tegyél pizzasajtot.
6. Süsd meg a pizzákat egymás után, 250 ºC-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK