Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Szalámis pizza

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

(2db nagyobb, 8-10 szeletes pizza telik ki belőle)
350g liszt
1tk só
25g élesztő
Cukor
8ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
350g koktélparadcisom
5 szál kakukkfű
120g szalámi
10db konzerv paprika
150g reszelt pizzasajt
Só, bors

 

Elkészítése:

1. Egy edényben a lisztet és a sót keverd össze, majd a közepén készíts egy kis mélyedést.

2. Az élesztőt keverd el 225ml langyos, csipetnyit cukros tejben. Add a liszthez, ha feloldódott az élesztő, ezt követően az olajat is. Gyúrd össze a tésztát simára és fényesre. Lisztezd be az edényt körbe, majd helyezd bele a tésztát, és mielőtt lefednéd egy konyharuhával, szórd meg a tetejét is kevéske liszttel. Tedd félre 35 percig pihenni.

3. Közben a fokhagymagerezdeket pucold meg és finom kockákra vágd fel. Felezd meg a paradicsomot, a kakukkfűszárról tépkedd le az apró leveleket. Keverd össze őket egy kis tálkában.

4. Az élesztős tésztát a pihenés után még egyszer gyúrd át. Vedd két részre, majd mindkettőt nyújtsd ki 34 cm-es köralakra.

5. A két tésztalapot kicsit olajozd meg, majd tedd rá szép sorjában a kakukkfüves, fokhagymás paradicsomot, a szalámit és a leszűrt paprikát. Sózd, borsod, a tetejére tegyél pizzasajtot.

6. Süsd meg a pizzákat egymás után, 250 ºC-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL