(25 darabhoz)
400g konyhakész pizzatészta
200g koktélparadicsom
2 evőkanál fekete olívabogyó (magozott)
2 ág kakukkfű
2 szardellafilé
1 cukkini (nagyjából 200g)
1 ek olívaolaj
100g pizzasajt
1. Mosd meg a cukkinit, majd pucold meg, és vágd fel kb. ½ cm széles karikákra.
2. A paradicsomot mosd meg és negyedeld, az olajbogyót csepegtesd le. A kakukkfűről morzsold le a kis leveleket. A szardellákról a felesleges olajat itasd fel, majd kockázd fel őket.
3. A konyhakész pizzatésztát készítsd elő a csomagolásán leírtak szerint, majd nyújtsd ki 7 centiméteres körökre. A kis tésztalapokat bökdösd meg villával.
4. A lapokra tegyél cukkinikarikákat, és minden szeletre cseppents olívaolajat.
5. Egy tepsit vagy kenjél ki zsiradékkal, vagy helyezz az aljára sütőpapírt. 200 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 5 percig.
6. Öt perc után vedd ki a sütőből és a pizzácskákra tegyél paradicsomot, olívabogyót, szardellát és kakukkfüvet, majd szórd meg sajttal. Helyezd vissza a sütőbe, majd 10-15 perc alatt süsd készre.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK