Hozzávalók:
(4 adaghoz)
450g hájas tészta (derékszögű)
Pár evőkanál tészta a sütéshez
4ek paradicsompüré
1tk olasz fűszerkeverék
2-3ek olívaolaj
125g mozzarella
125g szeletelt szalámi
20g koktélparadicsom
2 levél bazsalikom
1. A hájas tésztát készítsd elő a csomagolás leírtak szerint, majd vágd fel 40x35 cm-es téglalapokra. Ezután helyezd egy belisztezett sütőedénybe.
2. Keverd el az olasz fűszerkeveréket paradicsompürével, olívaolajjal és 3 evőkanál vízzel, és oszlasd el a tésztalapokon.
3. Vágd a mozzarellát kis darabokra. A tésztalapokra tegyél egyenlő arányban a szalámiból, a koktélparadicsomból, végezetül pedig a mozarellából.
4. 215 C-ra előmelegített sütőben süsd 20 percen keresztül.
5. Ha készre sült, szórj a tetejére bazsalikomot.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK