A kávézacc jóslás főleg azok számára lehet izgalmas, akik szeretik a kávé illatát és aromáját, ugyanis a jóslat megfejtéséhez fel kell hörpinteni a jósláshoz készített kávét. A kávézacc ugyanis a csésze alján mutatja meg a jóslatot. A kávézacc-jóslás a XVI.-XVII. században a tenyérjóslás mellett a legnépszerűbb jövendölési módszer volt. A legrégebbi nyomok arra utalnak, hogy az aztékok őrölt kakaóbabot használtak, ezt leforrázták, és a főpap ebből jósolt. Valószínűleg ennek utóda lehet a kávézaccból való jövendölés, mely főleg a vándorcigányok jóvoltából maradt meg az utókor számára.
A vizet és egy kevés cukrot önts egy kis lábasba, és lassú tűzön kezdd el melegíteni. Amikor már forró, szórd bele a finomra darált kávét, és háromszor forrald fel. Fontos, hogy nagyon finomra őrölt kávét használj, mert a jóslat akkor lesz csak jól kivehető, ha szinte porcukor finomságú a kávé. Miután felforrt a kávé, öntsd csészébe és hagyd egy kicsit pihenni, hogy a kávézacc leülepedhessen a csésze aljára. Ahhoz, hogy megtudd a jóslatot, a kávét fenékig ki kell inni. A jósláshoz széles tetejű, lefele szűkülő, kisebb csészét válassz, mely belül fehér színű.
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK