Hozzávalók:
(16 adag)
180g háztartási keksz morzsa
6 ív fehér zselatin
500g alacsony zsírtartalmú tehéntúró
4ek cukor
4ek tej
500g eper
2 csomag habfix
1 csomag vaníliás cukor
600ml tejszín
1tk porcukor
1. Ha van szív alakú tortaformád, az a legjobb választás, ellenben nélküle is megoldhatod a feladatot: csak ki kell vágnod papírból a szív alakot. Erre tedd rá a szétmorzsolt háztartási keksz felét.
2. A zselatint áztasd be hideg vízbe a csomagolásán leírtak szerint. Keverd össze a túrót a cukorral. Melegítsd meg a tejet és tedd félre a tűzhelyről. Ha langyosra hűlt, tedd bele a zselatint, és várd meg míg feloldódik benne. Először 5ek túrót keverj a zselatinos tejhez, majd add hozzá a maradékot is. Nagyjából 15 perc kell a túró zselésítéséhez.
3. Moss meg 300g epret, és pucold meg, majd vágd apró kockákra. Keverd össze a habfixet, a vaníliáscukrot és 500ml tejszínt.
4. Gondosan keverd össze a zselésített túróval az epres keveréket. A megmaradt tejszínt verd fel kemény habbá.
5. Az első réteg szívkekszre tegyed a túrós-epres masszádból, majd szórd rá – szépen elegyengetve – a második réteg morzsolt kekszet. Díszítsd a maradék eperrel és a felvert tejszínhabbal, végül szórj a tetejére porcukrot. Legalább öt órára tedd be a hűtőbe.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK