Hozzávalók:
(12 adag)
3 db egész citrom
Puha vaj a formához és az alufóliához
Liszt a formához
375g liszt (átszitálva)
1 ½ tk sütőpor
190g vaj (puha)
370g cukor
Só
6 tojás
75ml tejszín
175g szárított áfonya
150g porcukor
1. Reszelt le a citromok héját, majd facsarj ki belőlük legalább 11 evőkanálnyi levet. Egy vekniformát lisztezz ki. Az átszitált lisztet keverd el a sütőporral.
2. A vajat keverd össze kézi robotgép segítségével a cukorral és egy csipetnyi sóval kb. 6 percen keresztül. A tojásokat egyesével, a lisztet egy-egy evőkanálnyival növelve az adagot keverd el ebben a masszában. Először a tejszínt, majd 8 evőkanál citromlét és a reszelt citromhéjat is dolgozd el benne. A fennmaradó lisztet is mind dolgozd hozzá, majd keverd tésztamasszába az áfonyát is. Töltsd bele a formába.
3. Helyezd a formát 180 ºC-ra előmelegített sütőbe (2-3 fokozat a gázsütőn), a második polcra és süsd 90 percig. A süteményt az első 30-35 percben fedd le kivajazott alufóliával. Ezután óvatosan vedd le az alufóliát, majd helyezd vissza a sütőbe.
4. A porcukorból és a citromléből készíts cukormasszát. Majd a megsült és langyos (majdnem hideg) tésztára öntsd rá, és hagyd hogy megdermedjen rajta.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK