Hozzávalók:
(8 adag)
100g vaj (puha)
100g cukor
Só
1tk reszelt citromhéj
3 tojás
150g liszt
2tk sütőpor
5ek tej
100g krémsajt
4ek porcukor
3ek tejszín
3ek citromlé
1. A vajat, a cukrot, csipetnyi sót és a citromot keverd habosra kézi robotgéppel 8 perc alatt. A tojásokat add egyesével hozzá, és keverd mindegyiket legalább 30 másodpercig.
2. Add hozzá a liszt és a sütőpor keverékét, majd szép lassan dolgozd el benne a tejet is.
3. Egy kizsírozott szív alakú koszorúformába (ehhez a mennyiséghez 600ml-es formára lesz szükséged) töltsd bele a tésztamasszát.
4. 175 ºC-ra előmelegített sütőben (gázsütőn 2. fokozat) süsd 30-35 percig, majd tedd félre hűlni.
5. A krémsajtot keverd el 1 evőkanál porcukorral, a tejszínnel és 2 evőkanál citromlével. A szív alakú koszorúformát felezd meg vízszintesen és az alsó részét egyengesd el az alsó részén. Majd helyezd rá a tetejét is.
6. 3 evőkanál porcukrot keverj el 1 evőkanál citromlével, a cukor elolvadásáig. Majd öntsd a koszorú tetejére, és várd meg, míg rászárad.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK