Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csokoládés bögresüti

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:
(8 adag)

200g mascarpone
½ rúd vanília magja
25g porcukor (leszitálva)
3 csepp keserű mandula-aroma
2-3ek tej
200g étcsokoládé
Vaj (a roma kikenéséhez)
3 tojás

150g cukor
1ek instant kávé
100g liszt
150ml tejszín
30g darált mogyoró
100g fehér csokoládé

 

Elkészítése:

1. A mascarponét keverd el a vaníliamagokkal, a porcukorral, a keserű mandula-aromával és a tejjel. 100g csokoládét darabolj fel, majd olvaszt meg. 8 kávéscsészét (200ml-eseket) vajjal kenj meg belülről, tedd félre.

2. A tojásokat egy csipetnyi sóval és a cukorral 5-8 percig keverd kézi robotgéppel habosra. Az instant kávét és a lisztet keverd össze, majd dolgozd össze a tojásos keverékeddel. A tejszínt a csokoládét és a mogyorót add hozzá és keverd el benne. Ezzel a masszával töltsd meg a kávéscsészéket.

3. 200 ºC-ra előmelegített sütőben (gázsütő 2. fokozat) süsd 18-20 percig.

4. Ha már valamennyire megsült, nagyjából 5 perc után, vedd ki a sütőből és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe óvatosan tedd át fejjel lefelé. Tedd vissza még 15 percig sülni.

5. A megmaradt csokoládét olvaszd meg, és finoman kend meg vele a tésztát, erre reszeld rá a fehércsokit nagylyukú reszelőn.

6. A mascarponés krémet a sütemény mellé szervírozd. Még finomabb, ha Latte Macchiatóval vagy tejes kávéval kínálod.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL