Hozzávalók:
(8 adag)
200g mascarpone
½ rúd vanília magja
25g porcukor (leszitálva)
3 csepp keserű mandula-aroma
2-3ek tej
200g étcsokoládé
Vaj (a roma kikenéséhez)
3 tojás
Só
150g cukor
1ek instant kávé
100g liszt
150ml tejszín
30g darált mogyoró
100g fehér csokoládé
1. A mascarponét keverd el a vaníliamagokkal, a porcukorral, a keserű mandula-aromával és a tejjel. 100g csokoládét darabolj fel, majd olvaszt meg. 8 kávéscsészét (200ml-eseket) vajjal kenj meg belülről, tedd félre.
2. A tojásokat egy csipetnyi sóval és a cukorral 5-8 percig keverd kézi robotgéppel habosra. Az instant kávét és a lisztet keverd össze, majd dolgozd össze a tojásos keverékeddel. A tejszínt a csokoládét és a mogyorót add hozzá és keverd el benne. Ezzel a masszával töltsd meg a kávéscsészéket.
3. 200 ºC-ra előmelegített sütőben (gázsütő 2. fokozat) süsd 18-20 percig.
4. Ha már valamennyire megsült, nagyjából 5 perc után, vedd ki a sütőből és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe óvatosan tedd át fejjel lefelé. Tedd vissza még 15 percig sülni.
5. A megmaradt csokoládét olvaszd meg, és finoman kend meg vele a tésztát, erre reszeld rá a fehércsokit nagylyukú reszelőn.
6. A mascarponés krémet a sütemény mellé szervírozd. Még finomabb, ha Latte Macchiatóval vagy tejes kávéval kínálod.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK