Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Paradicsomos piláf

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1 gerezd fokhagyma
1/2tk szurokfű
4ek olaj
300g tofu
Bors
1 hosszúkás lilahagyma
1tk paradicsompüré
125g gabonarizs
250ml zöldségalaplé
250g paradicsom
100g zöldborsó

2ek bazsalikom

 

Elkészítése:

1. A fokhagymagerezdeket reszeld le, keverd össze a szurokfűvel és 2 evőkanál olívaolajjal. A tofut csöpögtesd le, keverd az olajba, majd fűszerezd sóval és borssal.

2. A lilahagymát szeld fel apró kockákra, majd dinszteld meg egy evőkanál olajon. A paradicsompürét és a gabonarizst add hozzá, amikor rottyant egyet, öntsd fel a zöldségalaplével és forrald fel újból. Ha felforrt, tegyél rá fedőt, majd a legkisebb lángon párold tovább.

3. Közben a paradicsomokat szeld cikkelyekre, és a zöldborsóval együtt add a rizshez. Tedd vissza rá a fedőt, és egészen addig párold együtt őket, míg a rizs és a zöldborsó puha nem lesz.

4. A tofut 1 evőkanál olajon süsd arany barnára, majd keverd hozzá a bazsalikomot is. Tálaláskor add a rizshez.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL