100g hosszúszemű rizs
1 kicsi padlizsán (200g)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
4ek olívaolaj
1ek paradicsompüré
Só, bors
1. A 100g hosszúszemű rizst a csomagoláson leírtak szerint főzd meg, miután hideg, folyó víz alatt megmostad. Közben a padlizsánt pucold meg és vágd fel 1cm-es kockákra.
2. A vöröshagymát és az egy gerezd fokhagymát kockázd fel. A rozamringágról a leveleket morzsold le.
3. Két evőkanál olívaolajon a padlizsán kockákat kezd el sütni, kb. 3 percig, majd add hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát és a rozamringot, további 2 percig süsd együtt őket.
4. Adj hozzá egy evőkanál paradicsompürét, a főtt rizst, további 2 evőkanál olívaolajat és így együtt süsd további 2 percig. Fűszerezd sóval és borssal.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK