1liter tyúkhúsleves
100g rizs
450g kínai kel
2 citrom
2 tojás
Só, bors, egy kevés kapor
1. Melegítsd meg a tyúkhúslevest. A rizst add hozzá és 15 percig főzd benne.
2. Közben tisztítsd meg a káposztát, majd vágd le a torzsáját, és szeld fel finom csíkokra. Amikor már 12 perce fő a levessel a rizsed, add hozzá a felszelt káposztát, és főzd együtt őket további 3 percig.
3. A citromokat préseld ki. A tojásokat vedd ketté, a fehérjét verd fel kemény habbá. A sárgáját és a citrom levét keverd jól össze, majd óvatosan dolgozd hozzá a kemény fehérjehabot.
4. 200ml-nyit a forró levesből lassanként keverj hozzá a citromlés tojáshoz. Ezt a keveréket elegyítsd el a fazékban maradt levesedhez. Ezután már nem szabad tovább főzni.
5. Fűszerezd sóval, borssal és kaporral.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK