Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Pörkölt

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:
(4 személyre)

80dkg disznóhús
1-2 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál zsír vagy olaj (ízletesebb disznózsírral)
1kk pirospaprika
1 db zöldpaprika
1 db kisebb paradicsom
Só, bors, majoránna, kömény
(szükség esetén 1 dl bor vagy paradicsomlé vagy víz)

 

Elkészítése:

1. Mosd meg a húst, és töröld szárazra, majd kockázd fel 2-3 centiméteres kockákra. Párold zsiradékon üvegesre a felkockázott hagymát, majd fedő alatt, egy csipet sóval fonnyaszd készre.

2. Ezután tedd bele a felkockázott húst, keverd el egy teáskanál sóval és a piros paprikával.

3. Ha üveges a húsod (egészen világosra sült), tedd bele a kicsumázott paprikát, és a félbevágott paradicsomot, valamint fűszerezd 1 teáskanál borssal, 2 teáskanál majoránnával és egy csipet köménnyel.

4. Fedő alatt párold puhára a húst a saját levében. Tízpercenként keverd meg, és ellenőrizd, hogy nem forrt-e el a leve. Ha elforrna, önts hozzá ízlés szerint folyadékot. Célszerű nem vizet, mert akkor nem szaftos, hanem leveses lesz, helyette használhatsz bort vagy házi paradicsomlevet.

5. Tálaláskor kínáld nokedlivel vagy főtt tésztával.

Pörköltek még >>


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL