Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mustáros husi

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:
(4 személyre)

80dkg disznóhús
1-2 fej vöröshagyma
4-5 evőkanál zsír vagy olaj (ízletesebb disznózsírral)
1kk pirospaprika
½ doboz tejföl
3-4 evőkanál mustár (evőkanalanként adagolva
1 db zöldpaprika
1 db kisebb paradicsom
Só, bors, majoránna, mustármag, babérlevél

 

Elkészítése:

1. Az első tennivalóid ugyanazok lesznek, mint pörköltfőzéskor. Mosd meg a húst, és töröld szárazra, majd kockázd fel 2-3 centiméteres kockákra. Párold 3 evőkanál zsiradékon üvegesre a felkockázott hagymát, majd fedő alatt, egy csipet sóval fonnyaszd készre.

2. Ezután tedd bele a felkockázott húst, keverd el egy teáskanál sóval és a piros paprikával.

3. Ha üveges a húsod (egészen világosra sült), tedd bele a kicsumázott paprikát, és a félbevágott paradicsomot, valamint fűszerezd 1 teáskanál borssal, 2 teáskanál majoránnával és egy csipet köménnyel. Majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi mustáros-tejfölös szószt szeretnél a húson látni elkészültekor.

4. Ha készre párolódott a hús, készíts el egy sűrű mártást (mintha főzeléket készítenél). Majd add a leveses húshoz, közben tegyél bele tejfölt és mustárt. Kevergetés mellett – hogy ne legyen csomós a szószod – főzd tovább 1-2 rottyanásig.

5. Tálald zsemlegombóccal vagy főtt szarvas tésztával.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL