Hozzávalók:
(4 személyre)
80dkg disznóhús
1-2 fej vöröshagyma
4-5 evőkanál zsír vagy olaj (ízletesebb disznózsírral)
1kk pirospaprika
½ doboz tejföl
3-4 evőkanál mustár (evőkanalanként adagolva
1 db zöldpaprika
1 db kisebb paradicsom
Só, bors, majoránna, mustármag, babérlevél
1. Az első tennivalóid ugyanazok lesznek, mint pörköltfőzéskor. Mosd meg a húst, és töröld szárazra, majd kockázd fel 2-3 centiméteres kockákra. Párold 3 evőkanál zsiradékon üvegesre a felkockázott hagymát, majd fedő alatt, egy csipet sóval fonnyaszd készre.
2. Ezután tedd bele a felkockázott húst, keverd el egy teáskanál sóval és a piros paprikával.
3. Ha üveges a húsod (egészen világosra sült), tedd bele a kicsumázott paprikát, és a félbevágott paradicsomot, valamint fűszerezd 1 teáskanál borssal, 2 teáskanál majoránnával és egy csipet köménnyel. Majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi mustáros-tejfölös szószt szeretnél a húson látni elkészültekor.
4. Ha készre párolódott a hús, készíts el egy sűrű mártást (mintha főzeléket készítenél). Majd add a leveses húshoz, közben tegyél bele tejfölt és mustárt. Kevergetés mellett – hogy ne legyen csomós a szószod – főzd tovább 1-2 rottyanásig.
5. Tálald zsemlegombóccal vagy főtt szarvas tésztával.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK