Hozzávalók:
(4 személyre)
80dkg disznóhús
1-2 fej vöröshagyma
4-5 evőkanál zsír vagy olaj (ízletesebb disznózsírral)
1kk pirospaprika
½ doboz tejföl
3-4 evőkanál mustár (evőkanalanként adagolva
1 db zöldpaprika
1 db kisebb paradicsom
Só, bors, majoránna, mustármag, babérlevél
1. Az első tennivalóid ugyanazok lesznek, mint pörköltfőzéskor. Mosd meg a húst, és töröld szárazra, majd kockázd fel 2-3 centiméteres kockákra. Párold 3 evőkanál zsiradékon üvegesre a felkockázott hagymát, majd fedő alatt, egy csipet sóval fonnyaszd készre.
2. Ezután tedd bele a felkockázott húst, keverd el egy teáskanál sóval és a piros paprikával.
3. Ha üveges a húsod (egészen világosra sült), tedd bele a kicsumázott paprikát, és a félbevágott paradicsomot, valamint fűszerezd 1 teáskanál borssal, 2 teáskanál majoránnával és egy csipet köménnyel. Majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi mustáros-tejfölös szószt szeretnél a húson látni elkészültekor.
4. Ha készre párolódott a hús, készíts el egy sűrű mártást (mintha főzeléket készítenél). Majd add a leveses húshoz, közben tegyél bele tejfölt és mustárt. Kevergetés mellett – hogy ne legyen csomós a szószod – főzd tovább 1-2 rottyanásig.
5. Tálald zsemlegombóccal vagy főtt szarvas tésztával.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK