Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Zserbó - alias Gerbeaud-szelet

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

A tésztához:
35 dkg liszt
1 egész tojás
1 dl tej
csipetnyi só
20 dkg margarin
5 dkg cukor
2 dkg élesztő

A csokoládémázhoz:
10 dkg cukor
3 dkg kakaópor (csemege)
3 dkg vaj vagy margarin

A töltelékhez:
12 dkg darált dió
12 dkg porcukor
20 dkg baracklekvár

 

Elkészítése:

1. Az élesztőt elmorzsoljuk, langyos (kéz meleg tejben) felfuttatjuk a cukorral. Az élesztős tej akkor jó, ha habossá válik a teteje.

2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojást, a sót és jól összedolgozzuk. Szobahőmérsékleten kelesztjük a tésztát.

3. A tésztát 3 egyenlő részre osszuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk egy 35 x 25 cm nagyságú sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a kelésnél és sütésnél terjeszkedik.

4. Először a legalsó lapot megkenjük a lekvárral és meghintjük a darált dió és porcukor keverék felével. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg és szórjuk a diós cukorral. Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele. A tészta tetejét megszurkáljuk villával több helyen és lassan sütjük, közepes lángon, előmelegített sütőben.

5. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd csokoládémázzal bevonjuk. A cukrot, kakaóport, margarint felfőzzük. Langyosra hűtsük, úgy oszlassuk szét a sütemény tetején.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL