35 dkg liszt
1 egész tojás
1 dl tej
csipetnyi só
20 dkg zsír
2ek cukor
1 zacskó sütőpor
A töltelékhez:
1,5kg alma
2ek cukor
1kk fahéj
1. Először készítsd el a tésztát: a lisztet, a tojást, a tejet, a sót, a zsír a cukrot és a sütőport gyúrd össze ruganyos tésztává. A zsír helyett használhatsz más zsiradékot is, de azzal nem lesz olyan omlós a tésztája, valamint jobban nedvesedik majd az almától sütés közben.
2. Ha kész a tészta, de hűvös helyre, hogy könnyebb legyen vele majd dolgozni.
3. Készítsd el a tölteléket: az almát mosd, majd hámozd meg. Ezután reszeld le nagylyukú reszelőn. A fahéjat a cukorral keverd össze, majd a fahéjas cukrot az almával is. Lehet, hogy a cukor kevésnek tűnik, de ne feledd, több almafajta már önmagában is elég édes, sütés után pedig még inkább.
4. A tésztát vedd újra elő, szeld két részre 1/3-2/3 arányban. Nyújtsd ki először a nagyobb darabot, majd tedd a kizsírozott, kilisztezett tepsi aljára.
5. Erre egyengesd el az reszelt, cukrozott almát. Majd a kisebb darab tésztát is nyújtsd ki és tedd a tetejére. Célszerű villával megszúrni a tészta tetejét még sütés előtt, főként, ha lédús almát használsz.
6. Helyezd közepesen előmelegített sütőbe, és süsd 40 percen keresztül.
7. Ha készre sült, vedd ki a sütőből, és még melegen porcukrozd.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK