Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Almáspite

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

35 dkg liszt
1 egész tojás
1 dl tej
csipetnyi só
20 dkg zsír
2ek cukor
1 zacskó sütőpor
A töltelékhez:
1,5kg alma
2ek cukor
1kk fahéj

 

Elkészítése:

1. Először készítsd el a tésztát: a lisztet, a tojást, a tejet, a sót, a zsír a cukrot és a sütőport gyúrd össze ruganyos tésztává. A zsír helyett használhatsz más zsiradékot is, de azzal nem lesz olyan omlós a tésztája, valamint jobban nedvesedik majd az almától sütés közben.

2. Ha kész a tészta, de hűvös helyre, hogy könnyebb legyen vele majd dolgozni.

3. Készítsd el a tölteléket: az almát mosd, majd hámozd meg. Ezután reszeld le nagylyukú reszelőn. A fahéjat a cukorral keverd össze, majd a fahéjas cukrot az almával is. Lehet, hogy a cukor kevésnek tűnik, de ne feledd, több almafajta már önmagában is elég édes, sütés után pedig még inkább.

4. A tésztát vedd újra elő, szeld két részre 1/3-2/3 arányban. Nyújtsd ki először a nagyobb darabot, majd tedd a kizsírozott, kilisztezett tepsi aljára.

5. Erre egyengesd el az reszelt, cukrozott almát. Majd a kisebb darab tésztát is nyújtsd ki és tedd a tetejére. Célszerű villával megszúrni a tészta tetejét még sütés előtt, főként, ha lédús almát használsz.

6. Helyezd közepesen előmelegített sütőbe, és süsd 40 percen keresztül.

7. Ha készre sült, vedd ki a sütőből, és még melegen porcukrozd.


Piték – minden időre >>

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL