Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Epertekercs

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

50g pisztácia
3 tojás
160g cukor
2tk citromlé

120g liszt
1tk sütőpor
500g tejszín
2 csomag habfix

 

 

 

Elkészítése:

1. A pisztáciát aprítsd fel finomra. A tojásokat 120g cukorral, citromlével és egy csipetnyi sóval együtt keverd 10 percig krémes állagúra. A lisztet és a sütőport több, kisebb adagban add hozzá, és keverd el, majd a pisztáciával is tegyél így.

2. Nyújtsd ki a tésztát egy 40x30 cm-es téglalapformára, majd 210 ºC-ra előmelegített sütőben 8 percig süsd. Miután kivetted a sütőből, azonnal teríts rá egy nedves konyharuhát vagy törülközőt, majd gondosan tekerd fel, és hűvös helyen hagyd kihűlni.

3. 400g epret szelj fel darabokra. A tejszínt 30g cukorral és habfix-szel jól keverj össze, majd 3 evőkanálnyit tegyél félre a díszítéshez.

4. Simítsd ki a tésztát, a krémet 2cm magasan oszlasd el rajta, majd szórd rá az epret és tekerd fel a tésztát.

5. Végezetül a korábban félretett tejszínes keverékedet töltsd habzsákba, majd díszítsd vele a rolódat. A megmaradó epreket felezd meg, és ezt is rakd a tetejére. Mielőtt felszelnéd, hagyd legalább 30 percig pihenni.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL