Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Párolt kínai kel csirkével

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

500g kínai kel (vagy fehér káposzta)
200g fehér csirkehús
2 ek világos szójaszósz
1 ek mogyoróolaj
1 gerezd fokhagyma
1 kis répa
Fél kk paprikapép
Fél kk friss reszelt gyömbér
2 ek rizsecet
2 ek hoi sin-mártás

 

Elkészítése:

1. Vágd vékony csíkokra a csirkemellet, ráöntjük a szójaszószt és 1 kk olajat. Jól keverd össze, és hagyd párolódni 30 percig. Tisztítsd meg és törd össze a fokhagymagerezdet. Hámozd és mosd meg, majd reszeld le a répát. Mosd és szárítsd meg a káposztát, szedd ki a torzsáját és a kemény részeit, majd vékony vágd csíkokra.

2. Közepesen lángon forrósíts fel egy wokot (vagy mély, tapadásmentes serpenyőt). Tegyed bele a csirkehúsokat, a fokhagymát és a paprikapépet, és 3-4 percig süsd folyamatosan keverve. Öntsd át egy tálba és tedd félre.

3. Állítsd magasabbra a lángot, és öntsd a maradék olajat wokba. Amikor már elég meleg, dobd bele a káposztacsíkokat reszelt répával és a gyömbérrel együtt.

4. 2-3 percig süsd folyamatosan keverve. Öntsd rá az ecetet és a hoi sin-mártást, mérsékeld a lángot, és lassan párold 5-6 percig, míg a káposzta jól meg nem puhul.

5. A sütés végén add hozzá a csirkét. Jól keverd össze, és még 1-2 percig hagyd a tűzön, hogy jól átmelegedjen. Azonnal tálald.

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL