500g kínai kel (vagy fehér káposzta)
200g fehér csirkehús
2 ek világos szójaszósz
1 ek mogyoróolaj
1 gerezd fokhagyma
1 kis répa
Fél kk paprikapép
Fél kk friss reszelt gyömbér
2 ek rizsecet
2 ek hoi sin-mártás
1. Vágd vékony csíkokra a csirkemellet, ráöntjük a szójaszószt és 1 kk olajat. Jól keverd össze, és hagyd párolódni 30 percig. Tisztítsd meg és törd össze a fokhagymagerezdet. Hámozd és mosd meg, majd reszeld le a répát. Mosd és szárítsd meg a káposztát, szedd ki a torzsáját és a kemény részeit, majd vékony vágd csíkokra.
2. Közepesen lángon forrósíts fel egy wokot (vagy mély, tapadásmentes serpenyőt). Tegyed bele a csirkehúsokat, a fokhagymát és a paprikapépet, és 3-4 percig süsd folyamatosan keverve. Öntsd át egy tálba és tedd félre.
3. Állítsd magasabbra a lángot, és öntsd a maradék olajat wokba. Amikor már elég meleg, dobd bele a káposztacsíkokat reszelt répával és a gyömbérrel együtt.
4. 2-3 percig süsd folyamatosan keverve. Öntsd rá az ecetet és a hoi sin-mártást, mérsékeld a lángot, és lassan párold 5-6 percig, míg a káposzta jól meg nem puhul.
5. A sütés végén add hozzá a csirkét. Jól keverd össze, és még 1-2 percig hagyd a tűzön, hogy jól átmelegedjen. Azonnal tálald.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK