250g rizstészta
4 tojás, felverv
2 teáskanál növényi olaj
1 közepes fej vöröshagyma (150g), durvára vágva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
2cm friss gyömbér (10g), lereszelve
150g kínai káposzta, nagyobb darabokra vágva
200g zsenge, héjas cukorborsó, félbevágva
1 piros kaliforniai paprika (150g), vékonyra szeletelve
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál hoisin szósz
2 evőkanál édes csiliszósz
1 csokor friss koriander
240g babcsíra
1. A tésztát törjük 10cm-es darabokra, majd tegyük egy nagy tűzálló tálba, öntsük le forró vízzel, és hagyjuk állni, amíg megpuhul. Szűrjük le.
2. Hevítsünk fel egy vékonyan kiolajozott vokot, öntsük bele a tojás felét, és süssünk belőle vékony omlettet. Az elkészült omlettet tekerjük fel, majd vágjuk vékony csíkokra. A tojás másik felét is készítsük így el.
3. Melegítsük olajat a vokban, és a hagymát pároljuk puhára, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért is, süssük további egy percig. Végül a kínai káposztát, a cukorborsót és a kaliforniai paprikát is hozzákeverve addig süssük, amíg a zöldségek épp hogy megpuhulnak. A végén kerüljön bele a tészta és a tojáscsíkok, a koriander és a babcsíra is. Keverjük össze lazán, és tálalhatjuk is.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK