600g kemény főzőburgonya
100g lencsecsíra
350g paradicsom
1 fej hagyma
2 fokhagymagerezd
2ek olaj
4 tojás
50g sajt
Só, bors
1. A burgonyát fedő alatt főzd húsz percig. Majd csepegtesd le, és hagyd egy kicsit hűlni.
2. A paradicsomot most meg, csumázd ki, vágd fel 1 cm-es kockákra. Pucold meg, majd kockázd fel apróra a hagymát, a fokhagymát nyomd szét.
3. A burgonyát pucold meg, és szeleteld 2cm-es kockákra.
4. Egy serpenyőben forrósíts fel olajat, majd süsd meg rajta a hagymákat. Borítsd rá a burgonyát, majd süsd együtt őket további 5 percig – néha megkevergetve. Sózd és borsozd. Majd keverd hozzá a lencsecsírát is.
5. A tojásokat és a sajtot jól keverd össze. Zsiradékkal kikent hőálló edénybe öntsd bele a burgonyás keveréket. Oszlasd el benne szép egyenletesre.
6. Öntsd rá a tojásos-sajtos öntetet, majd a tetejére helyezz paradicsomszeleteket.
7. Húsz perc alatt süsd készre 200 ºC-ra előmelegített sütőben.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK