Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Burgonyatortilla

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

600g kemény főzőburgonya
100g lencsecsíra
350g paradicsom
1 fej hagyma
2 fokhagymagerezd
2ek olaj
4 tojás
50g sajt
Só, bors

 

Elkészítése:

1. A burgonyát fedő alatt főzd húsz percig. Majd csepegtesd le, és hagyd egy kicsit hűlni.

2. A paradicsomot most meg, csumázd ki, vágd fel 1 cm-es kockákra. Pucold meg, majd kockázd fel apróra a hagymát, a fokhagymát nyomd szét.

3. A burgonyát pucold meg, és szeleteld 2cm-es kockákra.

4. Egy serpenyőben forrósíts fel olajat, majd süsd meg rajta a hagymákat. Borítsd rá a burgonyát, majd süsd együtt őket további 5 percig – néha megkevergetve. Sózd és borsozd. Majd keverd hozzá a lencsecsírát is.

5. A tojásokat és a sajtot jól keverd össze. Zsiradékkal kikent hőálló edénybe öntsd bele a burgonyás keveréket. Oszlasd el benne szép egyenletesre.

6. Öntsd rá a tojásos-sajtos öntetet, majd a tetejére helyezz paradicsomszeleteket.

7. Húsz perc alatt süsd készre 200 ºC-ra előmelegített sütőben.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL