Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Champignontortilla

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

500g burgonya
2 fej vöröshagyma
300g Champignon
4 tojás
4ek tej
2ek metélőhagyma
40g reszelt parmezán
3ek olaj
Só, bors

 

Elkészítése:

1. A burgonyát hámozd meg, és szeleteled. A hagymát kockázd fel, a gombát tisztítsd meg és szintén szeleteld.

2. A tojásokat keverd el a tejjel, majd a metélőhagyma felével a parmezánnal. Sózd, borsozd.

3. Egy serpenyőben forrósíts fel olajat, majd pirítsd meg rajta a hagymát. Dobd rá a burgonyaszeleteket és süsd rajta 3-4 percig, majd amikor kezd barnulni add hozzá a gombát is, és süsd annak barnulásáig. Egy hőállóedényt kenj ki zsiradékkal.

4. A tojásos tejet melegítsd langyosra. Mindeközben öntsd a hőállóedénybe a krumplishagymás keveréket. Majd borítsd rá a tojásos tejet.

5. 180 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 30 percig.

6. Tálaláskor szórj rá frissiben metélőhagymát.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL