½ csésze lágy vaj
¾ csésze kristálycukor
1 nagy tojás
1 teáskanál mandulaaroma
½ teáskanál vaníliaaroma
1 1/3 csésze liszt
¼ teáskanál só
Porcukor
½ csésze málnalekvár (mag nélkül)
½ csésze színes csokoládédrazsé
1. Egy nagy tálban keverjük a vajat és a cukrot könnyű, habos állagúra, majd keverjük hozzá a tojást, a mandulaaromát és a vaníliát.
2. Egy kis tálkában keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd keverjük a cukros vajhoz. Csomagoljuk be a tésztát, és 1-2 órára tegyük a hűtőszekrénybe. Közben melegítsük elő a sütőt 190 ºC-ra.
3. Enyhén belisztezett felületen nyújtsuk a tésztát (egyszerre csak a felét) 3mm vastagságúra. 7-8 cm-es, ízlés szerinti süteményformával szagassuk ki. (Ha közben túl lágy lesz, tegyük vissza néhány percre a hűtőszekrénybe.)
4. A kiszaggatott darabok felének a közepébe vágjunk 2-2,5cm-es lyukakat. A maradékot gyúrjuk össze, nyújtsuk ki és szagassuk ki. Merev spatula segítségével óvatosan tegyük a süteményeket tepsire. (A tepsiket nem kell kikenni!)
5. Süssük 7-9 percig. Hagyjuk hűlni 2 percig, majd tegyük a süteményeket állványra, és hagyjuk teljesen kihűlni. A lyukas darabokat szórjuk meg porcukorral.
6. Az ép darabokat kenjük meg csaknem a szélükig 1-1 teáskanál lekvárral, majd tegyük rájuk a lyukas darabokat. A lyukakba tegyünk csokidrazsét. Zsírpapírrétegek között, jól záródó edényben tároljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK