1 csésze lágy vaj
1 csésze cukor
1 tojás
1 teáskanál őrölt vanília
6dkg felolvasztott félédes csokoládé
2 ¼ csésze liszt
1 teáskanál sütőpor
¼ teáskanál só
1. Egy nagy tálban elektromos habverővel, magas fokozaton keverjük a vajat és a cukrot habos állagúra. Verjük fel benne a tojást és a vaníliát. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét; jól keverjük el.
2. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a sót; jól keverjük össze. Lefedve tegyük hűtőszekrénybe 1 órára, vagy amíg megkeményedik.
3. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra.
4. Belisztezett papíron, vagy deszkán nyújtsuk ki 3mm vastagságúra, majd szaggassuk formára, a megmaradt részeket újra nyújtsuk és szaggassuk, egészen addig, míg el nem fogy a tésztánk.
5. A formázott süteménylapokat tegyük előkészített tepsire, majd süssük 12-14 percig, vagy amíg a szélek kissé megbarnulnak. Tegyük állványra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK