1 vaníliarúd
250g mascarpone
250g alacsony zsírtartalmú tehéntúró
60g porcukor
200ml tejszín
1 csomag habfix
1tk instant kávépor
4ek kávélikőr
1 csomag (kb. 300g-os) háztartási keksz
30g cantuccini
300g eper
1. A vaníliarúdat hosszábban felezd meg, és kapard ki belőle a magokat egy kés hegyével. A mascarponét keverd össze a túróval, a porcukorral és a vanília magokkal.
2. A tejszínt keverd össze a habfixszel, majd keverd jól össze a mascarponés masszáddal. Majd tedd két órára hűtőbe.
3. Az instant kávéport öntsd fel 6 evőkanálnyi forró vízzel, majd keverd hozzá a kávélikőrt. A háztartási kekszet törd össze nagyobb darabokra.
4. Pucold meg az epret, majd kevés (1-2 csapott evőkanálnyi) porcukor hozzáadásával pürésítsd. Tedd a hűtőbe az eperpürédet.
5. A kekszdarabokat locsold meg a kávés-likőrös keverékkel. Végy 8 kelyhet és mindegyik aljára tegyél 2-3 nagyobb meglocsolt kekszdarabot. Majd erre jöhet a pohár feléig a mascarponés krém, a tetejére még egy adag meglocsolt keksz, erre az eperpüréből egy kevés, majd 2-3 evőkanál mascarponés krém.
6. A tetejét díszítsd egész/félbevágott eperrel és szétmorzsolt cantuccinivel.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK