Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Epres, krémes, kekszes

Szerző:
Szabó Anna

Hozzávalók:

1 vaníliarúd
250g mascarpone
250g alacsony zsírtartalmú tehéntúró
60g porcukor
200ml tejszín
1 csomag habfix
1tk instant kávépor
4ek kávélikőr
1 csomag (kb. 300g-os) háztartási keksz
30g cantuccini
300g eper

 

Elkészítése:

1. A vaníliarúdat hosszábban felezd meg, és kapard ki belőle a magokat egy kés hegyével. A mascarponét keverd össze a túróval, a porcukorral és a vanília magokkal.

2. A tejszínt keverd össze a habfixszel, majd keverd jól össze a mascarponés masszáddal. Majd tedd két órára hűtőbe.

3. Az instant kávéport öntsd fel 6 evőkanálnyi forró vízzel, majd keverd hozzá a kávélikőrt. A háztartási kekszet törd össze nagyobb darabokra.

4. Pucold meg az epret, majd kevés (1-2 csapott evőkanálnyi) porcukor hozzáadásával pürésítsd. Tedd a hűtőbe az eperpürédet.

5. A kekszdarabokat locsold meg a kávés-likőrös keverékkel. Végy 8 kelyhet és mindegyik aljára tegyél 2-3 nagyobb meglocsolt kekszdarabot. Majd erre jöhet a pohár feléig a mascarponés krém, a tetejére még egy adag meglocsolt keksz, erre az eperpüréből egy kevés, majd 2-3 evőkanál mascarponés krém.

6. A tetejét díszítsd egész/félbevágott eperrel és szétmorzsolt cantuccinivel.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL