Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Syllabub

Szerző:
Szabó Anna

Hozzávalók:

120g zöld, nagy szemű szőlő
300ml édes fehérbor (pl. Tokaji aszú), behűtve
6ek Grappa
2 tojásfehérje
100g cukor
300ml tejszín
0,5 lime
6 db háztartási keksz
4ek szeletelt mandula

 

Elkészítése:

1. Mosd meg a szőlőt, majd felezd és magozd ki a szemeket. Ezután pácold be 100ml édes fehérborba.

2. Közben verd fel kemény habbá a tojásfehérjét, és szép lassan adj hozzá 75g cukrot. Egészen addig csináld, míg a fehérje szép fényes lesz.

3. A tejszínt verd fel kemény habbá. A fél lime-ot csavard ki, és keverd össze a maradék fehérborral. A tejszínt óvatosan keverd a tojáskrémhez.

4. A kekszet törd fel kb. 2cm-es darabokra. A szőlőt oszd szét 6 nagyjából egyforma részre.

5. Hat pohárkehely aljába tegyél egy-egy adag szőlőt (a páclével együtt), majd tegyél a tetejére a kekszből, erre pedig a tejszínes tojáskrémből.

6. Hűtsd be (az a legjobb, ha legalább 6-8 órát a hideg helyen pihen). Tálaláskor szórd meg a tetejét finom porcukorral és manduladarabokkal.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL