Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Hideg meggyleves, citromos túrókrémmel

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

A túrókrémhez:
4 ív zselatinlap (fehér)
1 rúd vanília
100ml citromlé
60g cukor
1db citrom
500g túró
2 tojásfehérje
200ml tejszín

Hideg gyümölcsleveshez:
600g meggy
1 rúd vanília
1 egész fahéj
70g cukor
200ml narancslé
400ml cseresznyelé
3tk étkezési keményítő
3ek narancslikőr

 

Elkészítése:

1. A túrókrémhez áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe. Majd a vaníliarudat vágd félbe, és egy kés hegyével kapard ki belőle a magokat.

2. A cukrot és a citromlét a vaníliamagokkal együtt főzd öt percig. A zselatinlapokat oldd fel a forró citromos lében, majd tedd félre hűlni (legalább 20 percre).

3. A keményítős citromlét és a túrót keverd össze, majd pihentesd hűvös helyen további 20 percig.

4. A tojásfehérjét és a tejszínt verd fel kemény habbá, ezt követően nagy laza mozdulatokkal keverd a túrós masszádhoz. Fedd le, majd tedd hűtőbe legalább 3-4 órára.

5. A meggyet mosd meg, majd magozd ki. A vaníliarudat vágd félbe, majd egy kés segítségével kapard ki belőle a magokat. A magokat és a már kikaprt rudat, fahéjjal, cukorral, narancslével és meggyel együtt tedd fel főni egy közepesen nagy fazékban, 5-7 percre, míg fel nem forr.

6. Közben az étkezési keményítőt keverd össze hideg vízzel, majd szép lassan add a főzésben lévő meggyhez. Főzd további 3-4 percig.

7. Tedd félre hűlni, és vedd ki belőle a fahéj és vaníliarudat. Amikor már langyos, keverd hozzá a narancslikőrt, és tedd a hűtőbe 3-4 órára.

8. Tálaláskor a frissen kimert meggyleves tetejére evőkanállal rakj 1-2 gombóc túrókrémet.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL