Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Cseresznyeszósz vaníliakrémmel

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

500g cseresznye
250ml almalé
½ tk őrölt ánizs
80g cukor
2ek étkezési keményítő
150ml tejszín
250g vaníliás joghurt

 

Elkészítése:

1. Az 500g cseresznye tedd fel főni a 250ml almalével, az ánizzsal és a 80g cukorral. Ha felforrt vedd vissza közepesre a tűzhelyet, és fedő alatt főzd további 3 percig.

2. Időközben az étkezési keményítőt keverd el hideg vízzel, majd keverd hozzá a cseresznyéhez. Ha feloldódott benne, forrald fel újból, majd tedd félre hűlni.

3. A tejszínt verd fel kemény habbá, majd nagy, laza mozdulatokkal keverd a joghurthoz.

4. Nagyobb kelyhekbe tölts egy adag cseresznyés szószt, majd erre merítsd a vaníliakrémet.

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL