500g cseresznye
250ml almalé
½ tk őrölt ánizs
80g cukor
2ek étkezési keményítő
150ml tejszín
250g vaníliás joghurt
1. Az 500g cseresznye tedd fel főni a 250ml almalével, az ánizzsal és a 80g cukorral. Ha felforrt vedd vissza közepesre a tűzhelyet, és fedő alatt főzd további 3 percig.
2. Időközben az étkezési keményítőt keverd el hideg vízzel, majd keverd hozzá a cseresznyéhez. Ha feloldódott benne, forrald fel újból, majd tedd félre hűlni.
3. A tejszínt verd fel kemény habbá, majd nagy, laza mozdulatokkal keverd a joghurthoz.
4. Nagyobb kelyhekbe tölts egy adag cseresznyés szószt, majd erre merítsd a vaníliakrémet.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK