200ml tej
125g mák
650g édes cseresznye
350g vaj
350g cukor
6 csepp keserűmandula-aroma
2 csomag Bourbon-vaníliás cukor
6 tojás
200g liszt
3tk sütőpor
100g őrölt mandula
2ek porcukor
1. A tejet kezd el egy fazékban felmelegíteni. Szórd hozzá a mákot, és 2-3 percig fedő alatt főzd tovább. Tedd félre, és hagyd legalább 10 percig hűlni, hogy langyos legyen. Szita segítségével csurgasd le a mákról a tejet másik edénybe.
2. A vajat, a cukrot, a keserűmandula-aromát és a vaníliás cukrot keverd fel habosra (legalább 8 percet vesz igénybe). A tojásokat egyesével add hozzá.
3. Keverd össze a lisztet a sütőporral, a manduladarabokkal, valamint a mákkal. Majd jól dolgozd össze a vajas-keserűmandulás keverékeddel.
4. A cseresznyét mosd meg, és felezd.
5. Ezután nyújtsd ki a tésztát. Majd egy kizsírozott tepsi aljára szórd rá a cseresznyét, és erre fektesd le a tésztát (ideális tepsiméret: 40x30cm).
6. Végül 175ºC-ra előmelegített sütőben, süsd 40 percig. Még melegen szórd meg porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK