1 gyümölcstorta alap
7ek cseresznyepálinka
300g cseresznye
300ml cseresznyelé
1ek cukor
2ek étkezési keményítő
100g fehércsokoládé
300g krémsajt
250g tejszín
1. A gyümölcstorta-alapot szurkáld meg egy villával, majd locsold meg a cseresznyepálinkával.
2. A cseresznyét mosd, majd felezd meg és magozd ki. Tedd fel főni 150ml cseresznyelével, a cukorral.
3. A maradék gyümölcslében keverd el a 2 evőkanál étkezési keményítőt, majd apránként keverd a cseresznyés-cukros lével. Főzd tovább az első rottyanásig.
4. Reszelj le kb. 5 evőkanálnyit a fehércsokoládéból. A megmaradó csokit olvaszd fel gőz fölött, majd keverd jól el a krémsajttal. Verd fel kemény habbá a tejszínt, és óvatos, nagy mozdulatokkal add a fehércsokis krémsajthoz.
5. A krémsajtos krémet oszlasd el a gyümölcstorta-alapon, a tetejére pedig csurgasd rá a cseresznyeszószt.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK