4 tojás (kettéválasztva)
Só
180g cukor
50g liszt
50g étkezési keményítő
20g kakaópor
Pár evőkanál porcukor a díszítéshez
100ml tejszín
600g cseresznye
300g alacsony zsírtartalmú tehéntúró
2ek cseresznyepálinka
3ek meggylekvár (készítheted cseresznyelekvárral is, de úgy meglehetősen édes lesz)
1. A tojásfehérjét egy csipetnyi só hozzáadásával verd fel kemény habbá. A tojássárgáját 80g cukorral és 3ek nagyon forró vízzel verd fel krémes habbá.
2. A lisztet keverd össze az étkezési keményítővel és a kakaóporral, majd kis adagokban add a tojássárgás keverékhez, csomómentesre keverd el.
3. Egy tepsit (35x30cm méretűt) bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a tésztamasszát. Melegítsd elő a sütőt 200ºC-ra, majd süsd 8-10 percig. Közben egy konyharuhát nedvesíts be és szórd meg porcukorral.
4. A tésztát közvetlenül a sütőből kivéve – még frissiben – öntsd ki a konyharuhára, és tekerd fel. Tedd félre kihűlni.
5. A tejszínt verd fel 100g cukorral kemény habbá. A cseresznyét mosd és magozd ki, majd keverd össze a túróval. A zselatinlapokat áztasd be hideg vízbe, majd oldd fel forró cseresznyepálinkában. Hagyd langyosra hűlni, és keverd össze a túróval, a cseresznyével valamint a felvert tejszínhabbal.
6. A tésztát tekerd ki. Egyengesd el rajta a túrókrémedet, majd tekerd fel újból, és tedd hűtőbe legalább 1 órára.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK