750g csirkehús, csíkokra vágva
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál finomra reszelt narancshéj
2 teáskanál fokhagymakrém
1 teáskanál reszelt gyömbér
125ml világos szójaszósz
1 evőkanál feketebabszósz
1 evőkanál barnacukor
250g száraztészta
2 evőkanál mogyoróolaj
200g zsenge cukorborsó, hosszában vékony csíkokra vágva
1 közepes friss csili, kimagozva és felszeletelve
60ml csirkehús-alaplé
1. A csirkehúst egy nagy tálban keverjük össze a szezámolajjal, a reszelt narancshéjjal, a fokhagymával, a gyömbérrel és a cukorral. A tésztát főzzük meg, majd szűrjük le.
2. Vokban vagy egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel a mogyoróolaj egy részét, majd adjuk hozzá héjával együtt a cukorborsót, és pároljuk puhára, majd tegyük félre.
3. A húst vegyük ki a pácléből, de páclét tegyük félre. A maradék mogyoróolajat hevítsük fel a vokban, majd a húst kisebb adagokban pirítsuk meg. Ekkor adjuk a húshoz a párolt cukorborsót, a félretett páclét, a csilit és a húslevest, és forraljuk fel.
4. A tésztát is dobjuk a vokba, az egészet jól melegítsük össze és már tálalhatunk is.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK