500g spagetti
60ml olívaolaj
4 közepes cukkini (480g), 5 cm-es csíkokra vágva
3 fokhagymagerezd, vékonyra szeletelve
500g koktélparadicsom
100g rukkolalevél
250g ricotta
1. Főzzük meg a tésztát egy nagyobb lábasban, és szűrjük le.
2. Melegítsük fel az olajat egy nagyobb serpenyőben, és óvatosan tegyük bele a cukkinit. Pároljuk, amíg a cukkini kissé megpuhul.
3. Adjuk hozzá a vékonyra szeletelt fokhagymát és a paradicsomot.
4. Főzzük tovább, időnként megkeverve, amíg a paradicsom megreped, és kissé megpuhul.
5. Keverjük össze a még meleg tésztát, a paradicsomos keveréket és a rukkolaleveleket, egy nagyobb tálban. A spagettit összemorzsolt ricottával meghintve tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK