Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gratinált őszibarack mandulás csókkal

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

4 nagy érett sárga húsú őszibarack
2 natúr mandulás csók
1,5dl almalé
4 tojássárgája

 

Elkészítése:

1. Az őszibarackokat 30 másodpercre forró vízbe dobjuk, majd hideg vízben lehűtjük. Négyfelé vágjuk, kiszedjük a magját, és lehúzzuk a héját. A mandulás csókot nagyobb darabokra törjük.

2. Az őszibarackot az almalével lassan felforraljuk, és mérsékelt lángon 5 percig főzzük.

3. Szűrőkanállal kiszedjük a gyümölcsöket, majd a levet finom lyukú szűrőn leszűrjük.

4. A tojássárgáját az őszibarack levével gőz fölött lassan főzzük, ügyelve arra, hogy fel ne forrjon. A gőz fölött erős fokozaton addig keverjük, míg sima és habos nem lesz.

5. Előmelegítjük a sütő grill funkcióját.

6. Az őszibarackot elosztjuk 4 kis sütőtálba, és leöntjük a krémmel. Megszórjuk a mandulás csók darabjaival, majd a tálakat a grill alá téve 2-3 percig sütjük, míg a teteje jól megpirul. Azonnal tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL