4 nagy érett sárga húsú őszibarack
2 natúr mandulás csók
1,5dl almalé
4 tojássárgája
1. Az őszibarackokat 30 másodpercre forró vízbe dobjuk, majd hideg vízben lehűtjük. Négyfelé vágjuk, kiszedjük a magját, és lehúzzuk a héját. A mandulás csókot nagyobb darabokra törjük.
2. Az őszibarackot az almalével lassan felforraljuk, és mérsékelt lángon 5 percig főzzük.
3. Szűrőkanállal kiszedjük a gyümölcsöket, majd a levet finom lyukú szűrőn leszűrjük.
4. A tojássárgáját az őszibarack levével gőz fölött lassan főzzük, ügyelve arra, hogy fel ne forrjon. A gőz fölött erős fokozaton addig keverjük, míg sima és habos nem lesz.
5. Előmelegítjük a sütő grill funkcióját.
6. Az őszibarackot elosztjuk 4 kis sütőtálba, és leöntjük a krémmel. Megszórjuk a mandulás csók darabjaival, majd a tálakat a grill alá téve 2-3 percig sütjük, míg a teteje jól megpirul. Azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK