Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Őszibarack ribizlizselében

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

4 nagy fehér, érett őszibarack
3 zselatinlap
350g ribizli
30g fruktóz
Néhány mentalevél

 

Elkészítése:

1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.

2. Az őszibarackokat 30 másodpercre forró vízbe dobjuk, hideg vízben lehűtjük. Négyfelé vágjuk, kiszedjük a magját, lehúzzuk a héját. A negyedelt barackot elosztjuk 4 kehelybe, és betesszük a hűtőszekrénybe.

3. A ribizlit hideg víz alatt megmossuk, lecsepegtetjük, majd leszedjük a szemeket. Két evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A többit a vízzel felforraljuk, 5 percig főzzük, míg a gyümölcsök szét nem nyílnak.

4. A ribizlit és a főzőlevet gézzel bélelt szűrőbe öntjük, majd egy kanál hátoldalával kipréseljük a levét.

5. A lecsepegtetett, kinyomkodott zselatinlapokat és a fruktózt a ribizlilébe tesszük. Lassan, kevergetve addig melegítjük, míg mindkettő föl nem olvad, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

6. A ribizlilevet a barackokra öntjük, és a kelyheket visszatesszük a hűtőszekrénybe 2 órára.

7. A félretett ribizliszemekkel és néhány mentalevéllel díszítve hidegen tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL