600g sárgabarack
4 zselatinlap
0,5dl víz
2ek fruktóz
3 tojásfehérje
1. A zselatint beáztatjuk hideg vízbe. A sárgabarackot megmossuk, lecsepegtetjük, kettévágjuk, és kiszedjük a magját. A húsát kockákra vágjuk.
2. 4 kis formát beteszünk a hűtőszekrénybe, hogy jól lehűljenek.
3. A sárgabarackot 2-3 percig mixeljük, míg folyékony pép lesz belőle. Leszűrjük. A fruktózt egy kevés vízzel lassan, kevergetve felmelegítjük, míg teljesen fel nem olvad. Lecsepegtetjük a zselatinlapokat, kinyomkodjuk belőle a vizet, és a meleg folyadékba téve lassan felolvasztjuk. Ezt a szirupot összekeverjük a sárgabarackpéppel.
4. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan keverékhez adjuk, nehogy a hab összetörjön.
5. A formákat kivesszük a hűtőszekrényből, enyhén benedvesítjük, majd beleöntjük a habot. Legalább 2 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK