800g igen érett sárgabarack
1,5dl víz
10g szárított illatos verbéna
50g fruktóz
1. Felforraljuk a vizet, levesszük a tűzről, és beletesszük az illatos verbénát. Lefedve 10 percig hagyjuk ázni. Leszűrjük.
2. Megmossuk és megszárítjuk a sárgabarackot. 30 másodpercre lobogó vízbe dobjuk, lecsepegtetjük, és lehúzzuk a héját.
3. Kettévágjuk, kiszedjük a magját. Néhány magot megtörünk, a belét félretesszük.
4. A verbénafőzetet a fruktózzal kevergetve, lassan addig melegítjük, míg a fruktóz teljesen felolvad. Felforraljuk, és beletesszük a sárgabarackokat, az érettségétől függően 4-5 percig főzzük.
5. Szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a barackszeleteket, lecsepegtetjük, tálon elrendezzük, elosztva közöttük a barackmagokat.
6. A szirupot 2-3 perc alatt beforraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd a sárgabarackokra öntjük. Legalább 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe. Hidegen tálaljuk mandulacsókkal.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
GASZTROEzeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
Nemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK