800g igen érett sárgabarack
1,5dl víz
10g szárított illatos verbéna
50g fruktóz
1. Felforraljuk a vizet, levesszük a tűzről, és beletesszük az illatos verbénát. Lefedve 10 percig hagyjuk ázni. Leszűrjük.
2. Megmossuk és megszárítjuk a sárgabarackot. 30 másodpercre lobogó vízbe dobjuk, lecsepegtetjük, és lehúzzuk a héját.
3. Kettévágjuk, kiszedjük a magját. Néhány magot megtörünk, a belét félretesszük.
4. A verbénafőzetet a fruktózzal kevergetve, lassan addig melegítjük, míg a fruktóz teljesen felolvad. Felforraljuk, és beletesszük a sárgabarackokat, az érettségétől függően 4-5 percig főzzük.
5. Szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a barackszeleteket, lecsepegtetjük, tálon elrendezzük, elosztva közöttük a barackmagokat.
6. A szirupot 2-3 perc alatt beforraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd a sárgabarackokra öntjük. Legalább 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe. Hidegen tálaljuk mandulacsókkal.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK