Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Sárgabarackkompót illatos verbénával

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

800g igen érett sárgabarack
1,5dl víz
10g szárított illatos verbéna
50g fruktóz

 

Elkészítése:

1. Felforraljuk a vizet, levesszük a tűzről, és beletesszük az illatos verbénát. Lefedve 10 percig hagyjuk ázni. Leszűrjük.

2. Megmossuk és megszárítjuk a sárgabarackot. 30 másodpercre lobogó vízbe dobjuk, lecsepegtetjük, és lehúzzuk a héját.

3. Kettévágjuk, kiszedjük a magját. Néhány magot megtörünk, a belét félretesszük.

4. A verbénafőzetet a fruktózzal kevergetve, lassan addig melegítjük, míg a fruktóz teljesen felolvad. Felforraljuk, és beletesszük a sárgabarackokat, az érettségétől függően 4-5 percig főzzük.

5. Szűrőkanállal óvatosan kiszedjük a barackszeleteket, lecsepegtetjük, tálon elrendezzük, elosztva közöttük a barackmagokat.

6. A szirupot 2-3 perc alatt beforraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd a sárgabarackokra öntjük. Legalább 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe. Hidegen tálaljuk mandulacsókkal.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL