Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Primavera pite

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

50g darált mogyoró
125g liszt

125g hideg vaj felkockázva
500g karalábé
300g sárgarépa
250g kukorica
100g cukorborsó héjastul
2fej vöröshagyma
1ek aprított petrezselyem
Fehér bors
175g gouda sajt
250ml besamel szósz

 

Elkészítése:

1. Egy edényben keverd össze a darált mogyorót a liszttel és egy csipetnyi sóval. Majd a vajat melegítsd fel, és keverd hozzájuk.

2. A karalábét és a sárgarépát takarítsd le és szeld fel 3 cm-es csíkokra. A cukorborsót mosd meg, és keresztben vágd félbe. A hagymákat is szeld fel.

3. A sárgarépát és a karalábét sós vízben főzd 6 percig, majd add hozzá a cukorborsót és a hagymát majd főzd további 3 percig. Szűrd le és tedd félre hűlni.

4. Amikor már langyosra hűltek a zöldségek, először keverd hozzá a lecsepegtetett kukoricát. Majd zsiradékkal kikent tepsibe öntsd bele.

5. Keverd össze a sajtot a besamel mártással és a petrezselyemmel, sózd, borsozd. Öntsd rá egyenletesen a zöldségkeverékre.

6. Végül morzsold szét a tetején a vajas mogyorót. Tedd 180 ºC-ra előmelegített sütőbe, 30 percre.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL