Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon

Tűz

 

Tűz

A tűz egyfajta univerzális sugárzó energiára utal. Olyan energiára, amely ugrásra kész, lendületes, és amely fényével színt hoz a világba. A tűz-jegyek a bátorságot, a lelkesedést, a kifogyhatatlan erőt és a becsületességet testesítik meg. Nélkülözhetetlen számukra a nagyfokú szabadság, mert csak abban tudják önmagukat természetes módon kifejezni, és a sajátszempontjaikhoz való rendíthetetlen ragaszkodással ezt a szabadságot általában ki is verekedik maguknak. A tűz-jegyűek arra is képesek, hogy tudatosan célirányba összpontosítsák az akaraterejüket, más jegyűekhez képest mindenképp nagyobb mértékben. Ez időnként lefegyverző hatású, néha azonban agresszivitásnak veszik tőlük azok, akik félénkek, érzékenyek. Ha a tűz-jegyűek, ha megbántanak valakit, az csak ritkán szándékos, sokkal inkább az önkontroll hiánya és mások érzékenysége iránti figyelmetlenségre vezethető vissza.

A tűz-jegyűekre jellemző a türelmetlenség, főleg a víz-, vagy föld- jegyűekkel szemben. A tűz úgy érzi, hogy a víz kiolthatja, vagy a föld elolthatja, és ezért gyakran idegenkedik azok nehézkedésétől és érzelmességétől. A levegő-jegyűek ezzel szemben felszítják a tűz lángját azzal, hogy új ötletekkel állnak elő, amelyekkel a tűz-jegyűek elé cselekvési lehetőséget állítanak. Ezért aztán általánosságban elmondható, hogy a tűz elem jól összefér a levegővel, ám azt se felejtsük el, hogy a tűz-jegyűek olykor-olykor túlzottan hevesek és türelmetlenek ahhoz, hogy a kifinomult idegrendszerű levegő-jegyűek ezt hosszú ideig tolerálni tudnák.

Feltöltődés a tűz-elemmel

A tűz-jegyűeknek az kell, hogy a szabad ég alatt legyenek, a napsütésben, hogy magukba szívhassák a Napból kisugárzó tüzet. Arra is szükségük van, hogy fizikai tevékenységet végezzenek, hogy legyen mivel lecsapolni a tüzes energiájukat. Ha egy tűz-jegyűnek hosszú ideig bezártságban kell maradnia, vagy ha sokáig nem jut megerőltető mozgáshoz (sport tevékenység), előbb-utóbb frusztrálttá, idegessé válik.

A tűz jegyűeknek szükségük van más tűz-jegyű emberekkel való érintkezésre, továbbá előremutató tervekre, vonzó célokra, vagy pedig olyan munkára, amely fizikailag aktív vagy megerőltető.

Vissza a táblázathoz>>>>


 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL