250g málna
1dl víz
Fél citrom leve
30g fruktóz
20g apróra vágott pisztácia
A pisztáciakrémhez:
4dl sovány tej
40g apróra vágott pisztácia
1 ek sovány tejpor
4 tojássárgája
2 ek porcukor
1. A vízzel elkevert citromlében lassan melegítve, kevergetve feloldjuk a fruktózt. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
2. A málnát 2-3 percig mixeljük a sziruppal. A pép harmadát félretesszük, a maradékot fagylaltgépben 2 órára betesszük a fagyasztóba.
3. Elkészítjük a pisztáciakrémet: felforraljuk a tejet, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pisztáciát, és 10 percig áztatjuk benne. A tejporral együtt 4-6 percig mixeljük, hogy homogén állagú legyen. A tojássárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, aztán kis lángon, gőz fölött felmelegítjük, lassan folyamatosan keverve hozzáadjuk a pisztáciás tejet, és addig kevergetjük a gőz fölött, míg a krém be nem sűrűsödik.
4. A málnapépet tányérokra tesszük, a fagylaltból két kanállal gombócokat formálunk, és a pép közepére rakjuk. Leöntjük a pisztáciakrémmel, megszórjuk apróra vágott pisztáciával.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK