400g málna
3 tojásfehérje
60g fruktóz
1kk kukoricakeményítő
1kk málnaecet
Só
1. Átválogatjuk, megmossuk, lecsepegtetjük a málnát, majd betesszük a hűtőszekrénybe.
2. Előmelegítjük a sütőt 150 ºC-ra, és sütőpapírral kibélelünk egy 20cm-es tortaformát (vagy hat darab kis csészét).
3. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Amikor már jól tapad a habverőre, hozzáadjuk a fruktózt, a keményítőt és az ecetet, és még 30 másodpercig verjük.
4. Kissé megnedvesítjük a sütőpapírt, és a tortaformába öntjük a habot. A közepébe egy nedves kanál hátoldalával mélyedést nyomunk. Egy órára betesszük a sütőbe.
5. A sütőből kivéve hagyjuk kissé lehűlni. Kifordítjuk a formából, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
6. Tálalás előtt a hideg málnaszemeket a mélyedésbe halmozzuk. Málnaalapú gyümölcsöntettel tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK