Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Málnás meglepetés

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

400g málna
3 tojásfehérje
60g fruktóz
1kk kukoricakeményítő
1kk málnaecet

 

Elkészítése:

1. Átválogatjuk, megmossuk, lecsepegtetjük a málnát, majd betesszük a hűtőszekrénybe.

2. Előmelegítjük a sütőt 150 ºC-ra, és sütőpapírral kibélelünk egy 20cm-es tortaformát (vagy hat darab kis csészét).

3. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Amikor már jól tapad a habverőre, hozzáadjuk a fruktózt, a keményítőt és az ecetet, és még 30 másodpercig verjük.

4. Kissé megnedvesítjük a sütőpapírt, és a tortaformába öntjük a habot. A közepébe egy nedves kanál hátoldalával mélyedést nyomunk. Egy órára betesszük a sütőbe.

5. A sütőből kivéve hagyjuk kissé lehűlni. Kifordítjuk a formából, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

6. Tálalás előtt a hideg málnaszemeket a mélyedésbe halmozzuk. Málnaalapú gyümölcsöntettel tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL