400g ribizli
4ek fruktóz
4 tojásfehérje
Só
1. Megmossuk a ribizlit, és leszedjük a szemeket. Mixerrel vagy zöldségpasszírozóval, ha kell, egy kevés víz hozzáadásával folyékony péppé zúzzuk. Hozzáadunk 3 evőkanál fruktózt, addig keverjük, míg teljesen el nem olvad, majd leszűrjük, és betesszük a hűtőszekrénybe.
2. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Amikor a hab már jó kemény, hozzáadjuk a maradék fruktózt, még néhány másodpercig verjük, hogy jól összekeverjük.
3. Vizet forralunk, ha felforrt, mérsékeljük a lángot. Két evőkanállal galuskát szaggatunk a habból a forró vízbe úgy, hogy ne érjenek össze, majd néhány másodpercig főzzük őket.
4. Óvatosan megfordítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük egy papírtörlőbe. Ha kihűlt, betesszük a hűtőszekrénybe.
5. Tálaláskor 4 hideg kehelybe szétosztjuk a ribizlipépet, majd betesszük a habgaluskát.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK